//Viggo Boesen
Viggo Boesen2017-01-03T13:22:22+00:00

“UKENDT HÅNDVÆRKER”

Viggo Boesen

Er uddannet arkitekt og i 1930’erne var han blandt de arkitekter, der introducerede den nye villa stil, Funkis, der blev populær blandt den brede befolkning.

Sammen med Finn Juhl møblerede han den første lejlighed i Sortedamsdosseringen i København, hvor hans lænestol i rattan blev udstillet i dagligstuen.

Fra sit værksted designede han et udvalg af rattan og polstrede møbler i tråd med hans egen designfilosofi. Møblerne skulle have et organisk flow og omfavne kroppen smidigt og komfortabelt. Designet skal være behageligt for øjnene, men samtidigt skal møblerne være solide og holdbare.

 

Viggo Boesen har designet et utal af modernistiske fletmøbler, hvor han har benyttet sig af rattans styrke og holdbarhed. Viggo Boesen vandt med sin FOX lænestol i 1936 design konkurrencen afholdt af Det Danske Kurvemagerlaug. Hans inspirerende og fantasifulde designs gør hans møbler unikke og placerer ham blandt de bedste danske designere i dansk designs storhedstid.

Sika-Design er stolte af at være de første, der genopliver Viggo Boesens designs og bringer disse tilbage i markedet for dansk kvalitetsdesign. Viggo Boesen var en pioneer indenfor organisk møbeldesign og FOX stolen er blot den første ud af hans mange møbeldesigns.

Viggo Boesen er kun lidet kendt i dag, men hans designs er langsomt på vej op i popularitet rundt omkring i verden. Hans originale møbler er set solgt for store summer på verdens førende auktionshuse, især hans lænestol “Den lille Petra”.

Viggo Boesen FOX chairs in

FOX STOLEN

AF VIGGO BOESEN

Designet i 1936 | Materiale: Manau & Tohiti rattan

Varenr.: VB-11

FOX Chair by Viggo Boesen

ICONS KOLLEKTIONEN

Vi er meget stolte over at kunne præsentere markedet for danske pionerers design inden for flet- og rattanmøbler.

Med stor respekt for de originale tegninger, har vi sat stole af Arne Jacobsen, Nanna & Jørgen Ditzel, Viggo Boesen og R.Wengler i produktion. Disse designere har alle spillet en vigtig rolle i dansk designs historie med deres eksperimenterende og nytænkende design. På hver deres måde har de tryllet med det hårdføre materiale rattan, og skabt skulpturelle og tidløse ikoner inden for dansk stoledesign.

FOX chair by Viggo Boesen

FOX Stol

Viggo Boesens Fox lænestol er designet i 1936 og lavet af Manau Tohiti rattan. I 1936 vandt Viggo Boesen en designkonkurrence afholdt af Dansk Kurvemagerlaug, med sit design af Fox lænestolen.

VB-13 Teddy by Viggo Boesen Coming soon

“Ukendt øreklapstol”

En ny øreklapstol af Viggo Boesen, kan snart findes i vores ICONS kollektion.