//Nanna Ditzel
Nanna Ditzel2017-01-03T13:22:24+00:00

“MOTION AND BEAUTY”

Ditzel Design

“The Hanging Egg Chair” er et kritikerrost designikon, der har nydt ros overalt i verden siden dets velkendte skulpturelle form blev skabt af Nanna og Jørgen Ditzel i 1959. Designet af “The Hanging Egg Chair” har længe været udråbt som tidsløst, hvorimod materialet rattan havde sin storhedstid i 1960erne, hvor dygtige møbelsnedkere og arkitekter lavede smukke skulpturelle møbler i det hårdføre, men håndværksmæssigt krævende materiale.

De danske designere, Nanna og Jørgen Ditzel, udstillede deres første møbeldesigns i København. Den tre-benede rattan stol, er et resultat af deres eksperimenterende tilgang til materiale. Den tre-benede rattan stol, kaldt Rana, er en af de første stole baseret på idéen om at integrere en skal på en ramme i ét stykke og var indledningen til genopdagelse af egenskaberne hos naturmaterialet rattan.

Efter nanna Ditzels mand, Jørgen Ditzel, døde i 1961 beskæftigede Nanna sig stadigvæk med design og i 1968 flytter hun til London og etablerer “The Interspace International Furniture and Design Centre”, der er en institution der udmærker sig ved at beskæftige sig med eksperimentel design. Nanna Ditzel vender i 1986 tilbage til Danmark og åbner en kombineret designstudie og møbelværksted i København.

Sika-Designs historie og baggrund ligner på mange punkter Ditzel-familiens, der også er et familieforetagende. Derfor er Sika-Design glade og stolte over at kunne tilføre udvalgte designs fra Ditzel familien til ICONS kollektionen.

The Designers Nanna & Joergen Ditzel

HANGING EGG CHAIR

AF NANNA & JØRGEN DITZEL

Designet i 1959 | Materiale: Gold sega core weave

Varenr.: ND-75

Hanging Egg Chair By Nanna & Joergen Ditzel

NANNA DITZEL BIOGRAFI

 • 1923 Født i København, Danmark

 • 1943 Udannet møbelsnedker

 • 1945 Får sammen med sin mand tildelt andenpræmien i møbelsnedker laugets udstilling

 • 1946 Dimission fra Dansk Kunsthåndværk og Kunstindstri i København

 • 1946 Etablerer eget designstudie sammen med Jørgen Ditzel

 • 1947 Vinder priser i otte forskellige konkurrencer (Glas, tekstil, møbler og keramik)

 • 1950 Nanna og Jørgen Ditzel begynder at arbejde med fletmøbler i samarbejde med den anerkendte kurvemager, R. Wengler, i København.

 • 1951 Design af Rana og Madame stolen

 • 1959 Design af “The Hanging Egg Chair”

 • 1961 Nanna Ditzels ægtefælle, Jørgen Ditzel dør

 • 1961 Designer Chill stolen

 • 1964 Designer møbelfabrikken, Hallingdal

 • 1968 Flytter Nanna Ditzel til London

 • 1969 Design af Nanny gyngestolen

 • 1970 Etablering af hendes eget studie i London

 • 1986 Vender Nanna Ditzel tilbage til danmark og åbner en kombineret designstudie og møbelværksted i København

 • 1995 Udnævnt til Ridder af Dannebrog

 • 2000 Får tildelt Den Danske DesignPris

 • 2005 Nanna Ditzel dør i København

THE ICONS COLLECTION

Vi er meget stolte over at kunne præsentere markedet for danske pionerers design inden for flet- og rattanmøbler.

Med stor respekt for de originale tegninger, har vi sat stole af Arne Jacobsen, Nanna & Jørgen Ditzel, Viggo Boesen og R.Wengler i produktion. Disse designere har alle spillet en vigtig rolle i dansk designs historie med deres eksperimenterende og nytænkende design. På hver deres måde har de tryllet med det hårdføre materiale rattan, og skabt skulpturelle og tidløse ikoner inden for dansk stoledesign.

ND-13-CU Rana chair by Nanna ditzel

Rana

Rana stolen er designet af Nanna & Jørgen Ditzel i 1951. Den 3-benede rattan-stol Rana er en af ​​de første stole baseret på idéen om at integrere en skal på en ramme i ét stykke og var indledningen til genopdagelsen af ​​naturmaterialet rattans mange egenskaber.

Sika-Design fik tildelt Interior innovation award 2013 – selection Label, i forbindelse med Køln messen Januar 2013 for relanceringen af Nanna Ditzels 3-benede stol Rana.

ND-14-CU-Madame-chair-with-621-cushions

Madame

Madame stolen er designet af Nanna & Jørgen Ditzeli 1951. Stolen er et resultat af deres eksperimenterende tilgang til materialer og skalformen. Madame stolen har de bløde og feminine former, som kendetegner Ditzels design.

ND-15-SU Nanny

Nanny

Nanny gyngestolen er designet i 1069 af Nanna Ditzel. Gyngestolen var en af de første stole, designet ud fra idéen om en stol uden ben. Gyngestolen er lavet af materialerne Manau & Tohiti rattan.

ND-20-CU Chill by Nanna Ditzel

Chill

Chill stolen er designet i 1961 af Nanna Ditzel. Chill blev designet i sensommeren 1961, hvor det var det første møbel Nanna Ditzel designede efter sin mands død i april 1961. Chill, som oprindeligt blev navngivet Karminstol, er en skulpturel installation, der på nærmest flydende vis integrerer møblet med kroppen og med omgivelserne. Den blev oprindeligt til i samarbejde R. Wengler, som var rattan-produktionens pioner i Danmark og kendetegnet ved exceptionelt håndværk såvel som innovative ideer og brug af materialer.

ND-20-CU Chill by Nanna Ditzel

Hanging Egg Chair

The Hanging Egg Chair er designet af Nanna & Jørgen Ditzel i 1961 og er kendt for sit tidsløse design og det hårdføre rattan materiale.