//Franco Albini
Franco Albini2017-01-03T13:22:25+00:00

“ARKITEKT & DESIGNER”

Franco Albini

Var en italiensk Neo-Rationalistisk arkitekt og designer. Han blev født i 1905 på landet nord for Milano. Efter gymnasiet fik Franco Albini sin kandidatgrad i arkitektur på “Politecnico di Milano University” i 1929. Med Franco Albinis designs smeltede traditionelt italiensk håndværk sammen med de nye former for modernisme, og hans design var elegant og baseret på minimalistisk æstetik. Et af Franco Albinis første populære design var en radio, tegnet i 1030. Radioen var indkapslet i glas, så man kunne se komponenterne.

I 1950 Designede Franco Albini de berømte og moderne stole “Margherita” og “Gala”, som var lavet af rattan. I dag er de en del af den permanente samling på Museum of Modern Art (MoMA) i New York. I 1951 designede Franco Albini en skammel lavet af rattan “Franco Albini Ottoman”, som er et originalt, kunsterisk og elegant møbel med mange anvendelsesmuligheder.

Franco Albini har fået tre “Compasso D’Oro” priser, som er den mest prestigefyldte italienske designpris. Udover De velkendte Ottoman skamler, har Franco Albini designet Belladonna sofaen, der ligeledes er lavet i rattan. Sofaen er  efterspurgt af møbelkendere over hele verden og Sika-Design er stolte over at have produktionsrettighederne på Belladonna sofaen designet af Franco Albini.

Franco Albini The Architect and Designer

BELLADONNA SOFA

AF FRANCO ALBINI

Designet i 1951 | Materiale: Manau & Tohiti rattan

Varenr.: FA-95

FA-95 Belladonna Sofa By Franco Albini

FRANCO ALBINI BIOGRAFI

 • 1905 Født i Italien tæt på Milano

 • 1929 Færdiguddannet fra “Milan Polytechnic School”

 • 1930 Deltager han i “Monza Triennale” hvor han udstiller sine møbeldesigns

 • 1936 Ved “Milan Triennale” præsenterer Franco Albini sine progressive designs, der viser en rationel indretning af små rum

 • 1941 Designer han en gennemsigtig radio

 • 1950 Franco Albinis reoler og stole bliver sat i produktion af Cassina og Poggi

 • 1951 Design af rattan stolen “Margherita”

 • 1951 Design af Belladonna sofa i rattan, der nu produceres af Sika-Design

 • 1952 Franca Helg og Franco Albini bliver forretningspartnere. Franca spiller en stor rolle i en lang række af Franco Albinis designs.

 • 1957 Designer han bygning for “La Rinascente” stormagasin i Rom

 • 1963-1977 Helg, Bob Noorda og Franco Albini samarbejder om et stort project, hvor flere metrostationer i Milano skal designes

 • 1977 Franco Albini dør

THE ICONS COLLECTION

Vi er meget stolte over at kunne præsentere markedet for danske pionerers design inden for flet- og rattanmøbler.

Med stor respekt for de originale tegninger, har vi sat stole af Arne Jacobsen, Nanna & Jørgen Ditzel, Viggo Boesen og R.Wengler i produktion. Disse designere har alle spillet en vigtig rolle i dansk designs historie med deres eksperimenterende og nytænkende design. På hver deres måde har de tryllet med det hårdføre materiale rattan, og skabt skulpturelle og tidløse ikoner inden for dansk stoledesign.

FA-95 SU Belladonna sofa by Franco Albini

Belladonna

Belladonna sofaen af Franco Albini er et originalt, kunstnerisk og elegant møbel, som passer ind i mange forskellige omgivelser. Belladonna sofaen er håndlavet i det hårdføre og bæredygtige rattan materiale, der over tid vil få en flot patina.

FA-55 FA-65 Ottoman By Franco Albini

Ottoman

Ottoman af Franco Albini er et kreativt og unikt møbel. Møblet er i sig selv simpelt, mens det kun er fantasien der sætter grænser for anvendelsesmulighederne. Ottoman er lavet i Manau & Tohiti rattan.